Жінка з Індії, яка перестала стригти волосся у 14 років, нині потрапила у Книгу рекордів Гіннеса.

Зараз її волосся вже довжиною 236,22 см і завдяки цьому вона встановила світовий рекорд, повідомили на сайті guinnessworldrecords.com.

Раніше ми писали, що студентка отримала “подарунок від Бога” у понад мільйон доларів.

46-річна Сміта Шривастава з Уттар-Прадеша почала відрощувати волосся у 14 років. Її натхненням стала мама, завдяки якій вона має здорове волосся.

Крім цього, жінка вирішила вдатися до наслідування стилю хінді-акторок 1980-х років, які прославилися довгим і красивим волоссям. Також в індійській культури традиційно богині мали довге волосся, а стригтися вважалося несприятливим для долі.

Найдовше волосся у світі

Жінка не має особливого догляду за волоссям. Миє його два рази на тиждень по 30-45 хвилин, але на миття, сушіння рушником, розплутування руками та укладання йде ще дві години. Вона розплутує волосся на простирадлі, коли стоїть на ліжку.

Розчісувати його розпочинає тільки після того, як повністю висушить та розплутує. Далі вона заплітає косу або збирає у пучок.

Волосся, яке у неї випало, Сміта збирає у пакет і ще останні 20 років його не випала.

Сміта стриглася тільки один раз, коли захворіла, бувши вагітною другою дитиною. Тоді вона позбулася 30 см свого волосся.

Жінці подобається реакція людей, які її бачать. Вони не можуть повірити, що справді можна мати таке довге волосся. Люди навіть фотографуються з нею та доторкаються до волосся.

Найдовше волосся у світі

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦