Експерти спрогнозували, що здорожчає першочергово

Зростання цін на харчові продукти в Україні перед Різдвом та Новим роком є стандартним явищем. Це пов’язано з тим, що люди готуються скуповувати продукти до святкового столу, а попит на продукти зростає.

За словами керівниці відділу маркетингу гуртового ринку “Шувар” Тетяни Попович, ціни зростуть на такі продукти:

  • М’ясо
  • Ковбасні вироби
  • Овочі
  • Фрукти

Вона пояснила, що овочі дорожчають через те, що їхній сезон закінчився, а пропозиція на ринку мінімальна. Водночас зростає попит на тепличні овочі, які дорожчі за сезонні.

Читайте також: Чи зростуть ціни на овочі в Україні

Зокрема, картопля та буряк здорожчають на 5-8%. Ціни на фрукти також зростуть. Яблука та груші здорожчають на 10-12%. Банани та мандарини на 10% та 15-18%.

Підприємства торгівлі рекомендують споживачам заздалегідь закуповувати продукти до святкового столу, щоб не переплачувати за них у святковий період.

Як пише “Обозреватель”, попри зростання цін на харчові продукти в Україні, гречка стала дешевшою. У супермаркетах 27 листопада вона коштувала в середньому 27,97 грн/кг, що одразу на 7,15 грн/кг нижче за середню ціну жовтня. Це пов’язано з тим, що аграріям вдалося зібрати врожай, який перевищує внутрішнє споживання.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦