Недбалість може вилитися у великі витрати

Власники газових та електричних котлів й бойлерів часто думають, що вимикаючи ці прилади на ніч, вони заощаджують енергію. Однак насправді це може призвести до більших витрат – однак на ремонт.

Експертка з енергоефективності Кетрін Сторер у коментарі Express пояснила, що коли котел або бойлер вимикають, їхні компоненти охолоджуються. При повторному включенні їм потрібно більше часу, щоб нагрітися, що збільшує навантаження на систему.

Вона застерегла, що це може призвести до зламання окремих деталей або навіть до проблем із тиском у системі.

Кетрін Сторер радить не вимикати котли та бойлери на ніч, а переводити їх у режим низького нагріву. Це допоможе підтримувати стабільну роботу пристрою та продовжити його термін служби.

Крім того, важливо вибирати енергоефективні моделі котлів та бойлерів. Вони можуть коштувати дорожче, але в довгостроковій перспективі окупляться.

Читайте також: Ви здивуєтесь: 7 порад як освіжити квартиру без ремонту

Щоб захистити котел або бойлер від несправностей, можна використовувати джерело безперебійного живлення (ДБЖ). Це пристрій забезпечить безперебійну роботу приладу в разі відключення електроенергії.

Регулярні відключення електроенергії можуть призвести до зламання електроприладів і з іншої причини – при подачі електроенергія не завжди йде на рівні 220 вольтів. Уникнути цього може допомогти відсікач напруги.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦