Німецька митна служба посилила перевірку на кордоні з Польщею в рамках боротьби з нелегальними мігрантами, контрабандою та торгівлею людьми. Це призвело до утворення довгих черг із польських фур та легкових автомобілів.

Як повідомив український перевізник Сергій Владі, фури вишикувалися в чергу на боці Німеччини на трасі Берлін – Дрезден – Вроцлав. За його словами, німецькі митники ретельно перевіряють кожен польський автомобіль.

Читайте також: Польща та Україна посварилися через зерно

Нагадаємо, тимчасовий митний контроль на кордоні з Польщею, Чехією та Швейцарією у Німеччині запровадили з 16 жовтня 2023 року. Контроль також здійснюється на кордоні ФРН з Австрією.

Перевізники припускають, що ситуація на німецькому кордоні може стати постійною, навіть попри перебування країни в Європейському Союзі та Шенгенській зоні.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦