Військові Сил оборони України розповіли про важкі бої, що відбуваються під Бахмутом. Зазначається, що російські бойовики намагаються відновити контроль у населених пунктах Кліщіївка та Андріївка, що поблизу Бахмута. Нині ці напрямки найважчі.

Як повідомляє ТСН, українські гвинтокрили Мі-8 раз за разом літають на Бахмутський напрямок. Вони озброєні некерованими авіаційними ракетами. Після них “на роботу” злітають бомбардувальники Су-25.

Тим часом на Донеччині відлига перетворила дороги на місиво бруду. Це сповільнило наступ ворога, але не зупинило. Наші військові не можуть проїхати гусеничною бронетехнікою багнюку, тому до передової добираються пішки.

Armed Forces

З кожної лісосмуги чути постріли української артилерії. Батарея артилерії працює по окупантах, які намагаються прорвати нашу лінію оборони. Відповідь може прилетіти будь-якої миті.

Читайте також: Зеленський розповів про реальні втрати ЗСУ

Сержант Олександр, з яким поспілкувалися журналісти, розповів, що окрім бронежилета тягне й 20-кілограмовий акумулятор, аби під’єднати його до печі в бліндажі – побратими вночі в землянці не мають мерзнути.

Воїни ЗСУ попри складні погодні умови тримають позиції та подекуди просуваються. Вони використовують серед іншого касетні снаряди, які отримали від західних партнерів. Ця зброя ефективна проти ворожої піхоти, яка йде на штурм.

На Бахмутському фронті працює й натівська гармата типу “Паладін” – направлена у бік окупованого Бахмуту. Саме звідти росіяни намагаються атакувати околиці міста. Командир гарматного розрахунку Максим каже, що вони стріляють по окупантах, щоб зупинити їхній наступ.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦