Існують різні способи очищення риби, що вам навіть не знадобиться ніж. Розповімо вам хитрощі, завдяки яким луска не буде розлітатися на всі боки.

Найпростіший спосіб, але про який чомусь знають не всі, це почистити рибу за допомогою окропу Для початку ошпарте рибу гарячою водою так, щоб злізла луска, але шкіра залишилася на рибі. Після цього перекладіть на стіл, проведіть ножем або спеціальним інструментом для чищення риби по тушці риби від хвоста до голови проти зростання луски. Так ви позбудетеся луски дуже швидко та просто.

Раніше ми писали про новий спосіб смаження яєшні, який вас точно здивує.

Наступний метод не менш простий – замочіть рибу у холодній воді на 15 хвилин, щоб розм’якшити луску. Далі візьміться за очищення риби у воді, починаючи від хвоста до голови. Так луска опиниться у воді, а не по всій кухні.

Якщо у вас риба з великою лускою, то можна скористатися великою теркою. Для дрібної луски використайте ніж.

Також ви можете взяти залізну губку для посуду, яка легко видалить як велику, так і малу луску. Як це не було б дивним, то вам може стати у пригоді ложка або виделка. Для цього покладіть рибу у миску ж водою і ложкою здирайте луску від хвоста до голови.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦