Кожного місяця очікується підвищення цін на декілька відсотків на овочі борщового набору. Але цієї зими не буде рекордних стрибків.

Перший заступник очільника Мінагрополітики Тарас Висоцький заявив, пік цін на овочеві культури в Україні вже минув. Про це повідомляє РБК.Україна.

Раніше ми писали, що в Україні різко здорожчав один із найважливіших продуктів.

У Мінагрополітики переконані, що ціни на моркву та цибулю більше не зростатимуть, як і на інші овочі для борщу.

За словами Висоцького, минулого року високі ціни на овочі були спричинені тимчасовою втратою частини Херсонщини та Запорізької області. Саме там активно вирощували капусту, перець, томати, цибулю, моркву та буряк.

Чи зростуть ціни на овочі в Україні

Проте вже цьогоріч ситуація змінилася, адже їх більше почали вирощувати у західних та центральних регіонах. Висоцький наголосив, об’єми виробництва овочів були такими, що ціни не будуть зростати критично. Проте на декілька відсотків стане дорожче, оскільки зберігання теж коштує грошей.

Крім цього, фермери заявили про готовність наступного року культивувати по всій країні у разі необхідності необхідні об’єми.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦