Ця популярна страва готується за кількома різними рецептами

Квашена капуста – дуже популярна страва, що містить безліч корисних речовин, які потрібні організмові людини в осінньо-зимовий період.

Експерти з ferment.works пояснили, чи потрібно додавати воду до розсолу, коли квасять капусту.

Фахівці зауважують, що найкраща квашена капуста виходить із “сухого розсолу”. Цей метод полягає в тому, щоб приготувати розсіл, у який занурюють капусту для бродіння.

Читайте також: Коли додавати сметану до борщу, щоб він став смачнішим

“Сухий розсіл просто означає створення розсолу під час бродіння, лише додаючи сіль і дозволяючи натуральним сокам овочів утворювати важливу рідину. Вода не додається”, – йдеться у повідомленні.

Рецепт квашеної капусти з “сухим розсолом”:

Нашаткуйте або наріжте капусту, потім додайте сіль та перемніть все у глибокій мисці. Якщо пересолите, додайте ще капусти та знову перемніть. Якщо любите моркву, можете нашаткувати і її й додати до капусти. Спробуйте, що вийшло. Якщо ви не відчули смаку солі, ви можете продовжити додавати, доки смак не стане таким, який вам сподобається. Зазвичай на трилітрову банку капусти додають 2-3 столові ложки солі.

Експерти зауважують, що капусту треба м’яти з сіллю доти, доки вона не пустить весь сік.

“Якщо ви все ще не бачите достатньо розсолу, то можна додати лимонного соку. Тоді капуста буде з кислинкою. Ось чому ми ніколи просто не додаємо воду з-під крана, ніколи”, – додали кулінарні фахівці.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦