Досвідчені мандрівники знайшли способи, як без проблем подорожувати, коли квитків на потяг, на перший погляд, вже немає.

До прикладу, зазвичай місця у звичайному плацкарті або купе “Укрзалізниці” розбирають дуже швидко і на певних напрямках залишаються тільки дороговартісні “люкси” та Інтерсіті+. Це сильно б’є по гаманцю, томі є дієві способи – “підземні ходи”, як цього уникнути. Це дозволить не тільки заощадити, але й отримати квиток на бажаний напрямок.

Раніше ми писали, як виїхати за кордон на власному або чужому авто.

Метод “жайворонок”: пошук квитків вранці

Останнім часом популярність міжнародних рейсів на “Укрзалізниці” виросла доволі відчутно, тому взяти квиток на прямі потяги за кордон — той ще квест.

Білет на потяг - квиток

Досвідчені мандрівники рекомендують починати оновлювати додаток, або сайт залізничного перевізника від шостої ранку, бо зранку є найбільше шансів “піймати” потрібний квиток.

Хитрість із місцем призначення

Квиток потрібно взяти на станцію далі. Суть лайфгаку полягає у тому, що квиток треба брати на 1-2 станції далі по маршруту, яким курсує потяг. Адже вам не обов’язково їхати до того місця, що вказано на проїзному документі, а достатньо вийти на потрібній зупинці. Проте цей спосіб не працює для всіх напрямків, кажуть досвідчені туристи.

Квитки не через Укрзалізницю

Коли квитків немає навіть на дальні станції, можете скористатися порталами та додатками для моніторингу наявності квитків. У цьому допоможе застосунок на телефон BiletCafe з функцією Bilet Agent, сайт WatchMyTicket, корисний Telegram-бот Railwaybot, який так само буде шукати квитки. Більш поширеним сервісом є Tickets.ua, де можна не тільки знайти потрібні квитки, але й одразу забронювати та викупити.

Пошук квитків від державного Приватбанку

Вам треба вказати тільки маршрут, потрібний час та потяг, місця, ПІБ, а дані вашої картки ПриватБанк і так знає. Коли з’явиться місце, то банк викупить квиток, а з вашої картки просто стягнуться кошти. Сам проїзний документ зможете отримати у застосунку Приват24, і на електронну пошту.

Піймайте зняту бронь за добу до відправлення

Ще один спосіб придбати квиток на потрібний потяг — дочекатися, коли буде знято бронь. Цей варіант доволі ризикований, оскільки рівно за 24 години до відправлення потяга Укрзалізниця знімає різне спеціальне бронювання на місця, які можуть бути передбачені для правоохоронців, солдатів, працівників критичної інфраструктури тощо. Утім, ви не завжди зможете справді вихопити той квиток.

Укрзалізниця покупка квитків

Блаблакар, автобуси та маршрутки

Якщо попередні способи не мали успіху і квиток на потяг ви так і не взяли, то спробуйте знайти місце на Blablacar.

Цей популярний сервіс показує водіїв, які готові взяти пасажирів на певні напрямки, а також на автобуси та міжміські маршрутки.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦