Це не займе багато часу

Вікна та двері пропускають назовні найбільше тепла з будинку. І якщо взимку вимикатимуть опалення, то будинок через неутеплені вікна може швидко охолонути.

Навіть якщо у вас встановлені пластикові вікна, їх все одно треба утеплювати.

Раніше ми писали, що всього одна звичка врятує будинок від плісняви.

Простий спосіб

Як утеплити вікна

Зазвичай цієї процедури вимагає склопакет. Для цього існує енергоощадна плівка, яка пропускає світло, але відштовхує холод. Для її встановлення потрібні: плівка, очищувач скла, ганчірка з мікрофібри, двосторонній скотч, ножиці, фен.

Насамперед потрібно гарно вимити та знежирити скло. Побризкайте на нього спеціальним засобом та насухо витріть мікрофіброю. Потім на віконну раму треба приклеїти двосторонній скотч, а вже зверху надягається ця плівка. Аби її розгладити, потрібен фен.

Утеплення рами

Утеплення вікон на зиму

Вікна потрібно утеплити й по периметру. Візьміть свічку, запаліть і піднесіть до місця, де встановлена віконна рама, якщо полум’я свічки почне миготіти, значить є протяг. Місце, звідки дме, потрібно обробити герметиком.

Шторки, які відштовхують холод

Існують тканинні ролети на вікна, які відштовхують від скла сонячні промені та холод. Вони покриті з одного боку спеціальною речовиною, що зовні нагадує фольгу. Ця речовина не пропускає холод, який йде від скла, коли шторка повністю покриває вікно.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦