За цим рецептом яйця карамелізуються у вершках

Яйця та вершки кухарі називають “найкращими друзями” – вони чудово поєднуються у заварний крем, або при виготовленні десертів. А ще – чудово взаємодіють для пригортання смачної яєшні.

Готуємо яєшню у вершках

Рецепт настільки простий, що він майже не потрібен – треба просто розбити яйця в жирні вершки та додати дрібку солі. На середньому вогні вершки закипають і з часом карамелізуються. Яйця закінчують “варитися”, коли вершки загуснуть.

Потім треба накрити сковорідку кришкою на хвилину, щоб яйця “схопилися”.

Якщо ви приготуєте яєшню у такий спосіб, її низ буде карамелізованим, білки яєць будуть ніжними та кремовими.

Карамелізовані вершкові яйця від Ideas in Food

Кулінарний блогер Genius Recipes з Food52 додав, що ви також можете додати смак вершкам, щоб наповнити страву травами, спеціями, часником або цедрою цитрусових.

Блогер порадив вилити вершки (200 мл) на дно пательні з антипригарним покриттям, потім посипати вершки сіллю і додати яйця. Він аже, що треб смажити яйця на середньому вогні. “Крем” закипить і карамелізується по краях.

Коли яйця будуть майже готові, а вершки в основному перетворяться “на масло”, треба зняти сковороду та накрити її кришкою на хвилину. Це завершить процес скріплення білків.

Читайте також: Бельгійський суп: рецепт страви, якій сотні років

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦