Це сталося в Музеї Вікторії та Альберта в 1981 році

Ім’я принцеси Діани є практично синонімом «народної принцеси». Про неї досі згадують із теплом, хоч після її смерті пройшло вже майже 23 років. Її приземлений характер і здатність спілкуватися з простолюдинами — це те, чого публіка ще не бачила в королівських сім’ях.

Знаковий образ

Діана стала сплячою красунею під час гала-виставки «The Splendours Of The Gonzagas Exhibition Gala» в Музеї Вікторії та Альберта 4 листопада 1981 року. Фотограф Тім Грем зафіксував цей непередбачений момент, знявши принцесу. яка заснула у широкому червоному кріслі, трохи схиливши голову та тримаючи руки на колінах.

Фотографія, на якій Діана заснула, стала однією з найвідоміших фотографій принцеси. Кадр історичний, як і сам образ. Кілька днів після цього відвідування виставки, стало відомо, що Діана вагітна первістком, і це пояснило її стан втомленості в той день.

Букінгемський палац оголосив, що принцеса Діана вагітна першою дитиною від принца Чарльза.

Сукня казкової принцеси

Сукня, яку Діана вдягла під час виставки “Розкіш Гонзаги”, була важливою частиною цього епізоду. Вбрання створене британським дизайнером Bellville Sasson і стало символом Діани. Вона назвала її “сукнею казкової принцеси”. Сукня була пишною та романтичною, і вона виглядала в ній неймовірно чарівно.

Спляча красуня

Фотографія, на якій Діана заснула, стала однією з найвідоміших фотографій принцеси. Кадр історичний, як і сам образ. Кілька днів після цього відвідування виставки, Діана оголосила про свою вагітність, і це пояснило її стан втомленості в той день.

Читайте також: Найрозкішніше вбрання принцеси Діани: що відомо про “сукню Траволта”

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦