Такі способи використовують у музеях

У музеях, де зберігаються цінні експонати, пил збирають дуже ретельно, щоб не пошкодити їх. Для цього використовують спеціальні засоби та методи.

Хитрощі музейників

Під час прибирання вдома потрібно починати протирати пил з верхніх частин поверхонь і закінчувати нижніми. Протирання пилу відбувається лише після того, як ви скористаєтеся пилотягом. Так ви уникнете повторного рознесення пилу.

Використовуйте спеціальні вологі серветки або мікрофібру. Вони добре вбирають пил і не залишають ворсинок.

Не забудьте про важкодоступні місця, такі як кути, місця під меблями, рамки картин та люстри й світильники.

Раніше ми писали, що всього одна звичка врятує будинок від плісняви.

Пил не сідатиме довгий час

Щоб пил довгий час не копичився на поверхнях, треба використовувати зволожувач повітря, бо сухе повітря сприяє накопиченню пилу.

Розставте у будинку кімнатні рослини, які допомагають очистити повітря від пилу. Це – плющ звичайний, сансев’єрія, пеперомія туполиста, алое вера, хлорофітум, фікус Бенджаміна, спатифілум та драцена.

Під час протирання пилу варто використовувати поліроль з антистатичним ефектом, або додати до води оцет, чи кондиціонер для білизни та протерти поверхні.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦