Деякі хитрощі позбавлять проблеми

Якісна пара взуття має велике значення, оскільки правильно підібране взуття допоможе вам почуватись впевненіше та завершить ваш образ.

Якщо взуття завдає шкоди вашим ногам, натираючи шкіру та травмує її, це може спричинити більш серйозні проблеми.

На щастя, є багато способів запобігти натиранням ніг від нового взуття. Більшість із цих способів є досить простими та легкими для застосування.

Відповідний розмір

Взуття, яке занадто велике або занадто маленьке, може призвести до натирання. Переконайтеся, що ваше взуття відповідає розміру ваших ніг.

Правильні шкарпетки

Шкарпетки відіграють важливу роль у захисті п’ят від тертя. Вибирайте шкарпетки, які виготовлені з бавовни або іншого повітропроникного матеріалу. Шкарпетки не повинні бути тонкими, щоб забезпечити амортизацію, але й не надто товстими, щоб взуття зручно вдягалося.

Захисні засоби

Існують спеціальні наліпки на п’яти, які можуть допомогти захистити шкіру від тертя. Клейка стрічка може бути особливо корисною, якщо у вас є пухирі або інші пошкодження п’ят. Також у магазинах продаються спеціальні силіконові подушечки під п’яти.

Візьміть пудру

Якщо шкіра ніг дуже пітніє, волога може посилити тертя, тому важливо тримати ноги сухими. Нанесення пудри для боротьби з вологістю може допомогти поглинути вологу та зменшити тертя.

Ортопедичні засоби

Ортопедичні засоби можуть допомогти підтримати стопу та зменшити тертя. Ортопедичні устілки можуть бути особливо корисними, якщо у вас є проблеми з плоскостопістю або іншими проблемами стопи.

Мозолі вже натерті — що робити

Якщо на ногах є мозолі — головне не проколювати їх. Лікарі радять нанести на травмоване місце спеціальний засіб та покрити пластиром з м’якою основою, щоб клейка сторона пластиру не потрапила на мозоль.

Якщо мозоль лопнув, обробіть шкіру антисептиком. Можна використати зеленку, яка підсушить шкіру та швидше загоїть рану.

Запобігти натиранню п’ят взуттям можна, дотримуючись простих порад. Вибираючи правильне взуття, використовуючи захисні засоби та дотримуючись гігієни ніг, ви можете запобігти цьому болісному та неприємному досвіду.

Пропонуємо дізнатися спосіб відчистити взуття за допомогою зубної пасти.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦