Вчені відтворили обличчя неандертальця з волоссям та без. Вони зникли 40 тисяч років тому.

Про це пише livescience.com, зауваживши, що науковцям вдалося реконструювати обличчя за знайденими раніше останками.

Читайте також: Штучний інтелект від Google пояснив, коли людство досягне безсмертя

Реконструкція обличчя неандертальця через 150 років після знайдення останків

Неандертальці

Неандертальці вимерли близько 40 000 років тому, але вченим вдалося відтворити їхнє обличчя.

1908 року католицькі священники знайшли останки у комуні Ла-Шапель-о-Сен, на півдні центральної Франції. Спочатку припускали, що це гомосапієнс, але виявилося, що там насправді лежить неандерталець.

Через 115 років після знайдення останків з’ясували, що кістки належать 40-річному чоловікові, який жив між 47 000 та 56 000 роками тому.

Який спосіб використовували для відновлення обличчя

неандертальці

Судово-медичний експерт провів комп’ютерну томографію (КТ) та отримав знімки черепа. Потім він імпортував виміри вздовж горизонтальної площини Франкфурта (лінії, що проходить від нижньої частини очниці до верхньої частини вушного отвору) на основі людського черепа з бази донорів. Так вчені створили потрібну основу для форми обличчя.

Далі у справу додалися художники, які завдяки маркерів м’язових тканин живих людей створили шкіру та м’язи для неандертальця. Щоб він мав більш реалістичний вигляд, йому змінили колір шкіри (підбирали на аналізі ДНК та припущенні науковців) та додали волосся.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦