Це місто може стати притулком для тих, хто шукає безпеки від обстрілів

Ужгород, одне з тих міст України, де відчутно зросла активність на ринку нерухомості. Через відсутність повітряних тривог та комендантської години, сюди з’їжджаються з усіх куточків України, аби відпочити та спокійно провести час, пише OBOZ.UA.

Розквіт ринку нерухомості

Як зазначає видання, Закарпаття – єдиний регіон без комендантської години, стає привабливим для тих, хто шукає безпеку під час війни.

З ростом безпеки й відсутністю обстрілів, ринок нерухомості в Ужгороді переживає бурхливий розквіт. Після початку війни ціни на оренду зросли вдвічі, але зараз стабілізувалися.

Динаміка цін та попиту

Ціни на оренду квартир залишаються на високому рівні. Оренда однокімнатної квартири коштує приблизно 500 доларів на місяць.

Зараз головні клієнти на ринку нерухомості — це переселенці, які приїжджають з інших регіонів в пошуках безпеки та нових можливостей.

Читайте також: Ціни на квартири перерахували: що відбувається на ринку нерухомості

Ціни в новобудовах

Зростання вартості будівництва, проблеми з матеріалами та конкуренція призвели до зростання цін на квартири в новобудовах. Різко зросли ціни як в доларах, так і в гривнях. Квартира у новобудові коштує приблизно на 20% дорожче, ніж ще два роки тому.

Попит на нерухомість у новобудовах зберігається на високому рівні, проте торгівля цими об’єктами ускладнена – не всі готові викласти чималі гроші за житло.

І попри високі ціни Ужгород перетворюється на центр інвестицій та безпечної нерухомості в умовах війни.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦