Студентка стала мільйонеркою через помилку та витратила майже всі гроші. Вона думала, що це “подарунок від Бога”.

Як пише Daily Star, гроші, які дівчині дісталися випадково, довелося шалено витрачати 73 днів.

Раніше ми розповідали про унікальні прикраси королеви Марії-Антуанетти, які пережили її.

Випадковий мільйонний грант

32-річна Сібонгілі Мані отримала 105 доларів допомоги на місяць, щоб мати змову придбати собі їжу та оплатити книги, коли навчалася на курсах бухгалтерського обліку. Вона сильно здивувалася, коли отримали 1 083 000 доларів.

У 2017 році Мані стала мільйонеркою в одну хвилину, оскільки на її банківський рахунок перевели 14 млн рандів. Їй це не здалося підозрілим, тому вона почала одразу витрачати гроші, придбавши нові iPhone для себе та близьких, змінила зачіску, купила дороге віскі, відвідувала розкішні клуби. На день дівчина її витрати становили понад 800 доларів, коли за день у країні зароблять 49 доларів.

Сібонгілі Мані - мільйонери

Як викрили багатство жінки

Дівчину змогли викрити через її недбалість – вона залишила касовий чек у магазині, де було видно, що на рахунку залишилося 983 тисячі доларів.

Цю інформацію передали до програми допомоги, а після її заарештували та звинуватили, що вона вкрала гроші. За шахрайство їй дали 5 років тюрми, оскільки вона встигла витратити 60 тисяч доларів (818 тисяч рандів). Але Мані стверджувала, що вона не винна, а це “чудо-гроші” від Бога.

У своєму блозі дівчина написала, що так не вчинила б, якби знала чим все закінчиться. Вона думала, що це просто удача отримати такі гроші, тому рішення суду вважає несправедливим.

Чек з покупок

Адвокат вимагав звільнення Мані

Адвокат дівчини Асанда Пакаде пізніше подав апеляцію до суду, оскільки Мані – безпечна для суспільства. Його клієнтка не вкрала ці гроші, а отримала на картку. В країні переповнені в’язниці, тому він вимагав не ув’язнювати її.

Сібонгілі Мані

Виявилося, що Національна програма фінансової допомоги студентам помилково надіслала понад мільйон доларів і навіть не помітила цього, поки їм це не повідомили. Під час судового слухання двоє суддів вирішили призупинити вирок Мані, якщо вона не вчинить жодне шахрайство на волі.

Також дівчина мала відбутися 14 тижнів громадських робіт і пройти тренінги. Отримані гроші їй дозволили залишити.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦