Мінцифри тестує нову важливу послугу

Мінцифри почало тестувати сервіс, який полегшить життя отримувачам субсидій. Передбачається, що людині знадобиться здійснити сім кроків і за 10 хвилин можна буде оформити пільги.

Новинки в Дії

Віцепрем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров запросив усіх, хто хоче протестити нову версію функціонала.

“Ви зможете втричі швидше подавати заяву про отримання допомоги від держави, призначеної на оплату комуналки. Максимально спростили процес оформлення заяви”, – сказав Федоров.

Запит на тестування тут

Субсидії в Дії

Федоров нагадав, що нині у додатку та на порталі Дія користувачам для отримання субсидії потрібно заповнити форму, яка складається з 21 пункту. Їх скоротять до семи.

Раніше ми писали, що українців змусять декларувати купівлю доларів.

Заява на субсидію

Нині, щоб подати заяву на отримання субсидії на сплату послуг за ЖКГ, потрібно здійснити наступне:

Зареєструватися або авторизуватися на порталі diia.gov.ua, а потім перейти у розділ “Заява на субсидію”.

Потім потрібно вказати: чи перебуваєте у шлюбі, за якою адресою бажаєте отримати субсидію, надати інформацію про заборгованість за сплату комуналки.

Потрібно вказати й те, яку субсидію ви прагнете оформити (відмітити необхідні послуги з переліку доступних та заповніть поля по кожній з них).

Вам запропонують отримати субсидію на оплату внесків — за бажанням. Потім – чи потрібна субсидія на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

Вказати треба й інформацію, чи проживають за адресою отримання субсидії лише непрацездатні особи.

Вже потім треба обрати спосіб отримання субсидії.

Після внесення даних про наявність розділених особових рахунків у зазначеному житлі треба заповнити інформацію про характеристику житлового приміщення.

Вкажіть особливості домогосподарства з доступного переліку, а потім вкажіть, чи проживають інші особи за вказаною адресою – треба додати усіх осіб, що проживають в оселі, відповідно, доведеться й заповнювати дані про кожного мешканця.

Після цього треба заповнити у спливаючій формі дані про доходи, про наявність транспортних засобів, про придбане майно та сплачені послуги. Треба вказати й дані про придбану валюту.

Ще один крок – треба вказати інформацію про наявність (якщо це так) депозитних рахунків з сумою понад 100 тис. грн.

Зрештою треба буде вказати наявність нерухомого майна та надати інформацію про сплачені аліменти (якщо ви є таким платником).

Вже після всіх цих кроків потрібно завантажити копії необхідних для отримання субсидії документів.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦