Найперше, треба звернути увагу на очі рибини

Оселедець – найпопулярніша риба у світі. Що може бути кращим за мариновану рибу з житнім хлібом, лимоном та цибулею. Особливо, якщо вприкуску йде червоний наваристий борщ.

Існує близько 200 різних видів оселедця, хоча для їди зазвичай виловлюють лише три види цієї риби. Це атлантичний, тихоокеанський і арауканський оселедець.

Розмір оселедця в основному залежить від виду, але в середньому більші можуть важити до 70 грамів. Оселедці мають характерне сріблясте забарвлення, яке здається злегка блакитним у верхній частині тіла.

Здорова риба

Включення великої кількості риби в наш раціон надзвичайно корисно для нас, але оселедець вважається особливо здоровим варіантом. Це значною мірою тому, що це чудове джерело вітаміну D. Фактично, у ньому міститься набагато більше вітаміну D, ніж у будь-якій іншій їжі. Отримання достатньої кількості вітаміну D надзвичайно важливо для нас, оскільки він допомагає зубам і кісткам зміцнюватися, а також може знизити ризик певних захворювань.

Оселедець також є хорошим джерелом жирних кислот, які, як відомо, сприяють здоров’ю серця. Вони також допомагають мозку нормально функціонувати.

Як обрати якісний оселедець

Зазвичай в Україні продають атлантичні види оселедців, але ви можете знайти інші сорти в спеціалізованому рибному магазині.

Звертайте увагу на рибу, яка продається з головою. Треба уважно оглянути його та понюхати. Якщо колір або текстура виглядають «невидимими» або на ньому є цвіль, ви можете його викинути. Оселедець може мати сильний «рибний» запах, коли він свіжий, але якщо він пахне дивно, ймовірно, він зіпсувався.

Придивіться в очі оселедцю. Якщо вони червоні чи каламутні – не купуйте таку рибу.

Читайте також: Простий трюк із сіллю покращить вашу удачу

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦