ПВК «Вагнер» стала частиною Росгвардії та відновила прийом добровольців

Син Євгена Пригожина та його єдиний спадкоємець 25-річний Павло тепер очолює підрозділ колишньої російської приватної військової компанії “Вагнер”, яка входить до складу російської Нацгвардії. Про це повідомляє пермський портал 59.RU з посиланням на місцеве відділення ПВК.

Перехід ПВК “Вагнер” до складу Росгвардії

Повідомлення про входження ПВК “Вагнер” до складу Росгвардії стали з’являтися наприкінці жовтня. Колишнім бойовикам тоді запропонували укласти контракт із новим найманським підрозділом у складі військ Нацгвардії. Набір відкрили для тих, хто раніше не брав участь у війні в Україні, а також людей, які не служили в армії, та людей з ВІЛ та гепатитом.

Новий підрозділ Росгвардії готовий розглянути кандидатури ампутантів “в індивідуальному порядку.” Новою базою ПВК став табір Росгвардії у селищі Козачі Табори у Ростовській області. Умови для найманців ті ж, що й у ПВК, але спорядження видає Росгвардія.

Раніше експерт пояснив, що не так з гучною статтею Time.

Заперечення від російських посадовців

На сайті Росгвардії не міститься даних про підрозділ “Вагнер.” Автор законопроєктів щодо створення “добровольчих формувань” у складі Росгвардії, депутат і колишній радник голови Росгвардії Олександр Хінштейн заперечує можливість входження ПВК “Вагнер” до Росгвардії, заявляючи, що колишні бійці можуть укладати контракти як добровольці лише в індивідуальному порядку.

Успадкував мільйонні статки Пригожина

Павло Пригожин після смерті батька успадкував все його майно, що оцінюється у 100 млн доларів. За деякими даними, Павло вже очолював низку компаній бізнес-імперії батька та бував із ним у Сирії.

Джерела у Кремлі заявляли, що Павло став “символічним головою ПВК”, а насправді імперією вагнерівців керуватиме Михайло Ватанін, голова служби безпеки «Вагнера».

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦