Штучний інтелект Bard від Google спрогнозував появу безсмертних людей.

Як пише видання Daily Star, яке поспілкувалося зі ШІ, людина наближається до вічного життя, а статися це може вже до кінця століття.

Раніше ми писали, що вчені дали невтішний прогноз про майбутнє Землі та долю людей.

Штучний інтелект відповів на питання, яке мучить людство споконвіків

Штучний інтелект Bard від Google

Журналісти отримали від ШІ цілком конкретну відповідь про те, що людство все ж досягне вічного життя, а безсмертя настане до кінця XXI століття.

Bard припустив, що люди все ж стануть безсмертними, але він цілком не вірить у це. Оскільки існує низка факторів, які можуть вплинути на ймовірність винаходу безсмертя: чи будуть гроші для досліджень, чи визначає його суспільство та етичні наслідки вічного життя.

Як пояснив ШІ, він ознайомився з технологіями, які можуть сприяти подовження тривалості життя людини або ж покращення здоров’я, і оцінює досягнення людства “з оптимізмом”.

Вчені вже зараз успішно рухаються до безсмертя

Штучний інтелект Google спрогнозував появу безсмертя

Вчені працюють над розробкою певних технологій, які можуть привести до безсмертя. Йдеться про терапію стовбуровими клітинами, редагування генів, нанотехнології. Найперспективніший напрямок – біотехнології.

Bard додав, що розвиток ШІ може посприяти прориву у дослідженнях щодо досягнення безсмертя чи просто продовженні тривалості життя людини. Зокрема ШІ може розробити якісь нові методи лікування, створити плани охорони здоров’я, завдяки чому люди довше житимуть.

Етична сторона питання про безсмертя

Bard - штучний інтелект

Bard вважає, що питання безсмертя треба обговорити у публічному просторі, і така можливість вічного життя має бути доступною для всіх, а не тільки обраних категорій.

Крім цього, вже зараз треба думати про етичні та соціальні наслідки цієї технології. Людство має вирішити, чи дійсно нам потрібне безсмертя, як його проваджувати та чи буде воно корисним і справедливим для людей.

Нині найдовше в усьому світі прожила Жанна Кальмент – 122 роки 164 дні.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦