За умов правильного зберігання цей овоч може долежати до літа

Картопля – це один з найпопулярніших продуктів у світі. Вона використовується для приготування різноманітних страв, від простих салатів до складних кулінарних шедеврів.

Картопля буває різних кольорів: білого, жовтого, рожевого, фіолетового. Кожен з сортів має свої особливості, які впливають на смак, текстуру та термін зберігання картоплі.

Різновиди картоплі

Біла картопля має нейтральний смак і найдовше зберігається. Вона добре підходить для приготування супів, пюре та запікання.

Жовта картопля має більш насичений смак і містить більше крохмалю, ніж біла картопля. Вона добре підходить для смаження, запікання та приготування салатів.

Рожева картопля має солодший смак і містить більше антиоксидантів, ніж біла або жовта картопля. Вона добре підходить для приготування салатів, запікання та смаження.

Фіолетова картопля має насичений смак і містить більше антиоксидантів, ніж інші кольори картоплі. Вона добре підходить для приготування салатів, запікання та смаження. З неї виходить доволі смачне пюре.

Яка картопля смачніша

Смак картоплі залежить від сорту, умов вирощування та способу приготування. Загалом, вважається, що червона, фіолетова та чорна картопля має більш насичений смак, ніж біла або жовта картопля.

Яка картопля краще зберігається

Біла картопля має найдовший термін зберігання. Вона може зберігатися в темному прохолодному місці до 6 місяців. Жовта, червона, фіолетова та чорна картопля мають менший термін зберігання і повинні бути використані протягом 3-4 місяців.

Як правильно зберігати картоплю всю зиму

Для тривалого зберігання найкраще підходить картопля середнього розміру, без пошкоджень. Перед тим, як класти її на тривале зберігання, її потрібно просушити. Виберіть усі пошкоджені картоплини, або ті, що мають ознаки псування.

Зберігайте картоплю в темному, сухому та прохолодному місці. Поруч не можна зберігати яблука, оскільки вони посилюють процес псування продуктів.

Зберігайте картоплю при температурі від 2 до 6 градусів Цельсія у погребі або підвалі. Овочі потрібно розкласти в ящики або кошики. Картоплю можна зберігати в холодильнику в паперовому пакеті або контейнері.

Читайте також: Простий трюк із сіллю покращить вашу удачу

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦