Лікарі назвали причину, чому відбулося відторгнення донорських органів

У Львові померла перша українська пацієнтка, якій минулого тижня пересадили донорські серце та легені.

Як повідомили в Першому медичному об’єднанні Львова, пацієнтці, яку звали Ніною, було 38 років. Вона померла 30 жовтня – на другу добу після трансплантації.

“Попри всі зусилля медпрацівників і вдало виконану операцію, її не вдалося врятувати: відбулося гостре відторгнення донорських органів”, – йдеться в повідомленні.

За словами лікарів, стан Ніни погіршився на другу добу після операції. Команда лікарів з Інституту серця та Першого медичного об’єднання Львова намагалися стабілізувати пацієнтку.

“Однак на такому ранньому етапі подолати гостре відторгнення одночасно двох органів було майже неможливим”, – пояснили медики.

Вони пояснили, що відторгнення донорських органів є найскладнішим ускладненням після трансплантації. Це можуть викликати різні фактори. Зокрема, організму реципієнта може дати імунну реакцію на донорські органи.

“Це великий удар. Немає нічого гіршого, ніж втратити пацієнта”, – додали лікарі.

Нагадаємо, у Британії 50-річна Луїза Батчер після того, як їй провели мастектомію через рак грудей, вирішила бігати марафони топлес, аби привертати увагу людей до проблем, з якими стикаються жінки всього світу

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦