Інфекція вже поширилася у кількох штатах США

Виявлено новий штам паразитарної інфекції, яку поширюють мухи. Паразитарна хвороба виявлена в південних штатах США.

Про це повідомляють фахівці Центру з контролю та профілактики захворювань в США (CDC). Зазначається, що інфекція може спричинити епідемію в Техасі та інших південних штатах США через укуси інфікованих мух.

Характеристика інфекції

Новий аналіз фахівців CDC показав, що вже виявлено 1222 випадки лейшманіозу – хвороби, що супроводжується темними висипаннями на шкірі та рядом клінічних ознак.

Лейшманіоз передається через укуси мухи-піщанки, і уражені особи часто розвивають виразки на шкірі після укусу.

Виявлення випадків в США

Раніше, практично всі випадки лейшманіозу у США пов’язували з подорожами до інших країн. Однак нові дані свідчать, що 86 випадків виявлені у людей, які не подорожували за межі країни.

Нагадаємо, у Британії 50-річна Луїза Батчер після того, як їй провели мастектомію через рак грудей, вирішила бігати марафони топлес, аби привертати увагу людей до проблем, з якими стикаються жінки всього світу

Розповсюдження інфекції

Медичні дослідники виявили інфекцію у Техасі, Флориді, Оклахомі та Арізоні.

Лікарі стверджують, що випадки в США не становлять серйозної загрози для здоров’я громадян, і їхні висновки корисні, перш за все, для медичних працівників.

Фахівці CDC закликають підвищити обізнаність дерматологів, лікарів-інфекціоністів та лікарів загальної практики щодо цієї інфекції.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦