Восени водіям варто бути особливо обережними, зменшувати швидкість на дорозі та стежити за дорожньою ситуацією.

Consumer Affair опублікувало дослідження компанії CARFAX про автомобілі. Виявилося, що пік аварійності припадає саме на осінь.

Раніше ми писали, що означає стрілочка біля індикатора рівня пального.

Що показали результати нового дослідження

Що робити водіям, що восени безпесно їздити

Як свідчать результати опитування, пік аварій у США припадає саме на осінь. Цьому є пояснення, але головна причина – скорочення світового дня. До прикладу, влітку о шостій годині вечора ще світло, а ось в осінньо-зимовий період вже темно.

Крім цього, ще однією причиною є опале листя та слизька дорога. Якщо гальмувати на мокрому листі, то автомобіль проїжджає вдвічі довшу відстань, аніж коли робити це на сухій дорозі.

Також у США на осінь припадає сезон парування оленів, через що у цей час відбувається значна частина ДТП за участю цих тварин.

Що робити, щоб вберегти себе та автомобіль

Осінні поради для водіїв

Щоб восени на дорогах було безпечно, важливо дотримувати кількох важливих порад:

1. Важливо регулярно перевіряти тиск у шинах, оскільки перепади температури впливають на це, через що повітря буде швидко втрачатися.

2. Варто “перевзутися” і змінити літню гуму на зимову. Через низькі температури може затвердіти гума у звичайних шинах, а це погіршує зчеплення з дорожним покриттям.

3. Стежте за станом акумулятора, оскільки в холодну пору його потужність зменшується, і він може перестати працювати так, як слід.

4. Перевіряйте рівень рідини склоочисника. Оскільки на лобове скло може потрапити сльота з дороги, що ускладнить огляд.

5. Щітки склоочисника мають бути робочими. Розводи можуть лишатися на склі, якщо гума потріскалася.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦