Ціни на картоплю зросли майже на 13% лише за тиждень

Протягом останнього тижня ціна на картоплю в Україні зросла на 13%. За даними аналітиків порталу East-fruit, таке здорожчання пов’язане із певними факторами на ринку картоплі.

На початку жовтня, картоплю можна було придбати за цінами від 7 до 10 гривень за кілограм. Однак, протягом останнього тижня ціни на цей овоч зросли майже на 13%. Головною причиною зростання вартості стали високий попит як з боку гуртових компаній, так і серед населення.

Raw potatoes varied shapes and colors in a wooden box on burlap fabric over rustic wooden background

У деяких регіонах України збирання картоплі було ускладнено несприятливими погодними умовами, що також вплинуло на загальну доступність цього овочу на ринку.

Аналітики зауважують, що в порівнянні з жовтнем минулого року, ціни на картоплю в Україні вже вдвічі вищі. І з огляду на ситуацію на ринку, можливі подальші зміни цін на цей овоч, оскільки ключові гравці галузі утримуються від активних продажів і уважно спостерігають за ринковими тенденціями.

Раніше ми писали, що в Україні здорожчають майже всі молочні продукти.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦