Льотчики вчаться на авіабазі у США 162 WG

Пілоти з України вже почали вчитися керувати винищувачами F-16. Їх навчання проходить на авіабазі Національної гвардії Арізони – 62-му крилі (162 WG). Це підрозділ ВПС США, який отримав задання вчити іноземних пілотів керувати американськими винищувачами.

Скільки триватиме навчання

Українських пілотів навчатимуть керувати F-16 кілька місяців, попри те, що зазвичай це має тривати понад пів року. стандартну модель навчання до українських пілотів не застосовують, враховуючи, що вони керували іншими винищувачами.

За даними Air & Space Forces Magazine, деякі льотчики після тренувань на спеціальних тренажерах вже навіть змогли політати на американських винищувачах.

Відомо, що навчання відбуваються у підрозділі Національної гвардії Арізони — 162-му крилі (162 WG). Це єдиний підрозділ ВПС США, якому доручено навчання іноземних пілотів на F-16.

Як у США готують пілотів

Кадетка Академії військово-повітряних сил США Седа Царні розповіла, що навчання пілотів у США дуже суворе. Особливо це стосується першого місяця. Тих, кого потім допускають до пілотування – невелика кількість.

Розпорядок дня в “студентів” наступний: підйом о 6:30 ранку, а відбій після 19:50. Після прокидання пілоти застеляють ліжка та прибирають речі. “Все повинно мати вигляд такий, ніби там ніхто не живе”, – пояснила Седа Царні.

Після прокидання на пілотів чекають сніданок та підготовка, яка окрім тренажерів містить навчання з логістики та психології. Також пілотів тренують фізично – біг пагорбами, силові тренування. Майбутні кермувальники F-16 повинні бути витривалими та вміти діяти у стресовій ситуації.

Що таке F-16 та коли ВПС ЗСУ будуть з ними працювати

Винищувачі F-16 Fighting Falcon — це одномоторні легкі багатоцільові винищувачі, розроблені компанією General Dynamics для Повітряних сил США. Вони були вперше запущені в 1978 році і є одними з найпоширеніших винищувачів у світі.

F-16 розроблені для виконання широкого спектра завдань, включаючи повітряний бій, бомбардування і розвідку. Вони мають високу маневреність, швидкість і дальність польоту.

Очікується, що F-16 літатимуть в Україні, як тільки пілоти завершать навчання та складуть іспити.

Нагадаємо, Пентагон пояснив ситуацію зі снарядами для України та Ізраїлю.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦