До кінця тижня в Україні температура повітря підійметься до +20, але погода буде нестійкою через можливі грози, дощі та навіть сніг.

Метеоролог Ігор Кібальчич для Meteoprog розповів, що із Південної Європи активно надходять повітряні маси. Це забезпечить високий температурний фон в Україні до кінця всього тижня. Найтепліше буде на півдні, заході та в центрі країни.

Раніше ми розповідали, коли в Україні переводять годинники на зимовий час.

Загальний прогноз погоди на тиждень

Погода в Україні до кінця жовтня

Кандидат географічних наук в огляді погодних умов на тиждень зауважив, що переміщення атмосферних фронтів спровокує дощі різної сили. В окремих регіонах тільки за тиждень може випасти місячна норма опадів, можливі навіть грози.

За словами Кібальчича, вранці буде туман, особливо це стосується центральних, південних та західних областей.

Прогноз погоди на 27 жовтня

Погода на осінь 2023

У п’ятницю, 27 жовтня, в Україні будуть опади, а місцями – мокрий сніг. Помірний та дрібний дощ можливий у північних та східних областях вночі, а вдень та ввечері суттєві опади будуть на заході, півдні країни та Черкаській та Київській областях. Гроза передбачається у Криму та в Одеській області.

Вітер буде помірний, а температура повітря коливатиметься від +3 до +8 градусів вночі, а вдень підійметься до +12 градусів. На півдні буде тепліше, бо там температура зросте до +18 градусів.

Прогноз погоди на 28 жовтня

Погода у жовтні 2023

Субота виявиться дощовою на більшості території країни. Кібальчич спрогнозував значні опади на Лівобережжі. Вночі буде прохолодно – від +5 до +10 градусів, вдень – від +10 до +15 градусів. На Заході та Півдні температура повітря подекуди підійметься до +19 градусів.

Прогноз погоди на 29 жовтня

Погода в Україні

29 жовтня погода в Україні здебільшого буде сухою, однак вдень можливі короткочасні дощі та місцями грози. Вітер – 5-10 м/с. Температура повітря від +7 до +18 градусів.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦