Зловмисників можуть посадити за ґрати на 15 років

Служба безпеки України успішно здійснила операцію з нейтралізації агентурно-бойової групи Федеральної служби безпеки Російської Федерації. Зловмисники готували диверсії. Їхньою ціллю були об’єкти Збройних Сил України та Міністерства оборони на Київщині.

Плани диверсантів

За інформацією контррозвідки СБУ, агентурно-бойова група складалася із трьох осіб – дох чоловіків та жінки. Їхній план передбачав серію потужних вибухів на військових об’єктах.

Для виконання завдань з ФСБ злочинці планували використовувати безпілотники, обладнані саморобною вибухівкою.

Спецоперація СБУ

Співробітники СБУ вчасно реагували та затримали всіх учасників російської агентурно-бойової групи, коли ті приступили до активної фази підготовки диверсій.

З’ясовано. що ця група була сформована 2018 року кадровим співробітником ФСБ. До її складу ввійшли мешканці Києва та Чернігова. Вони з того часу знаходилися у режимі “очікування” – їх ФСБ мала використати під час повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Нагадаємо, військовий експерт Олексій Мельник спрогнозував тривалість війни в Україні.

Викриття диверсантів

Кожен з учасників агентурно-бойової групи мав свою спеціалізацію у проведенні розвідувально-підривної діяльності на користь країни-агресора. Один з чоловіків виготовляв саморобну вибухівку, інший – відповідав за переобладнання безпілотних літальних апаратів в ударні дрони.

Свою “лабораторію” вони облаштували в оселі. де й проживали.

Ще одна учасниця групи безпосередньо управляла дронами та пройшла курси з підготовки операторів БПЛА.

Нині учасники групи затримані, їм пред’явлено підозру за двома статтями Кримінального кодексу України. Вони можуть бути засуджені до 15 років.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦