Пропагандисту було 56 років. Останні роки він хворів на рак

Помер російський блогер Станіслав Андрєєв (Дядя Слава). Він займався стрімінгом. Після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну блогер став організовувати збори пожертвувань, які спрямовував на допомогу російським бойовикам.

Смерть Дяді Слави

Інформація про смерть блогера була опублікована у його Телеграм-каналі.

У повідомленні вказано, що “Дядя Слава пішов у найкращий світ із посмішкою на обличчі”.

“Він стикався з болями, які пропалюють не тільки тіло, а й душу з розумом. Але розум залишався з ним до кінця. І навіть у такі моменти він підморгував, як би говорячи «не турбуйся», посміхався, цікавився як справи у нас, у вас, в інших людей”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Андрєєв був “люблячим батьком” та “патріотом своєї країни”.

Що відомо про Станіслава Андрєєва

Блогер з 2017 року почав вести стріми у соцмережах під ніком “Дядя Слава”. У своїх відео він заявляв, що росіяни та українці є “одним народом”, та що історія та мова України нерозривно пов’язані з Росією.

“Ми – один народ, бо якщо взяти історію України, вона завжди була з нами, вона невід’ємно пов’язана. Навіть українська мова ще настільки неглибока, що говорити про її самостійність неможливо”, – казав пропагандист.

Дядя Слава повторював кремлівську риторику, що Україна та українці, “шанують тих, кого бояться”.

“Яка влада для них становитиме небезпеку, таку владу шануватимуть і оспівуватимуть, і «Слава Росії!» крикнуть неодноразово. Коли вони сюди приїжджають з України, вони охоче про це говорять, а потім їдуть назад і кричать: «Слава Україні!». Це такий менталітет: де вигідно – там і зручно. Вони всюди завжди вживалися і вписувалися”, – казав пропагандист.

Пропонуємо почитати про українські слова та вирази, яких ніколи не зрозуміти російським окупантам.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦