Депутати хочуть збільшити стягнення податків

Верховна Рада почала працювати над новою ініціативою – українців хочуть змусити декларувати продаж та купівлю валюти.

Комітет Верховної Ради України з питань антикорупційної політики рекомендував ухвалити законопроєкт №9457, який передбачає, що чиновники та ті, хто виконує функції держави, місцевого самоврядування (т. зв. PEP, політично значущі особи), будуть зобов’язані декларувати купівлю валюти.

Законопроєкт, розроблений за участю НАБУ, передбачає, що декларувати доведеться купівлю, продаж чи обмін будь-якої валюти. Водночас повідомлення про суттєві зміни у майновому стані не подається за результатами здійснення операцій з купівлі, продажу чи обміну іноземної валюти.

У пояснювальній записці до документа йдеться, що заробіток на обміні валют можуть використовувати для того, щоб легалізувати насправді незаконні операції.

Раніше ми розповідали, що буде з тарифами на комуналку в Україні.

“Згідно з положеннями проєкту Закону, зазначені ризики пропонується усунути через виключення із примітки до статті 46 Закону положення про відсутність обов’язку відображення у декларації угод щодо обміну валюти”, – йдеться у документі.

Зазначається, що рекомендація комітету є важливим кроком у посиленні антикорупційних заходів в Україні. Декларування купівлі валюти дозволить відстежувати фінансові операції чиновників та запобігти легалізації доходів, отриманих незаконним шляхом.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦