Певні дії можуть перешкодити роботі мозку, а інші навпаки – розвинути когнітивні здібності та покращити продуктивність.

Видання OBOZ.UA назвало п’ять звичок, яких треба дотримуватися, щоб допомогти вашому мозку працювати якісніше та швидше.

Раніше ми писали, скільки кави дозволено випити за день.

Звичка 1. Стабільний графік сну

Сон - скільки має тримавати здоровий сон

Щоб оптимізувати роботу мозку, важливо спати 7-8 годин на добу. При цьому перед сном краще не використовувати електронні прилади, наприклад, сидіти у телефоні чи переглядати фільм. Замість цього рекомендуються зайнятися спокійною діяльністю.

Звичка 2. Регулярна фізична активність

Тренування - заняття спортом

Експерти наголосили, що роботу мозку покращують заняття спортом. На тиждень варто мати до 150 хвилин помірної активності. Важливо додати заняття на рівновагу та координацію.

Звичка 3. Зменшення стресу

Стрес

Познайомтеся з техніка глибокого дихання та медитаціями, які допоможуть управляти стресом та гнівом. Балансуйте між кар’єрою та особистим життям, не перевантажуйте себе, вмійте відпочивати.

Звичка 4. Здорове харчування

Правильне харчування -  здорова їжа

Найкращим рішенням для вашого здоров’я буде обрати збалансований раціон, який міститиме антиоксиданти, корисні омега-3 жирні кислоти, мінерали та різні вітами. Важливо пити необхідну кількість води на вашу вагу протягом дня.

Звичка 5. Навчання паралельно з соціальною активністю

Навчання

Навчання – важлива складова покращення роботи мозку як у дитячому віці, так і в дорослому. Продовжуйте складати головоломки, читати, вивчати щось нове, засвоювати нові навички. Проте не впадайте повністю у навчання, а для інтелектуальної стимуляції потрібна й соціальна активність.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦