Військовий експерт Олексій Мельник спрогнозував тривалість війни в Україні.

В інтерв’ю obozrevatel координатор міжнародних проєктів Центру Разумкова заявив, що повномасштабна війна не буде завершуватись швидкою військовою операцією. Навіть неможливо встановити точні терміни її закінчення, адже трапляються різні події, до прикладу, як в Ізраїлі, що мають вплив і на нашу країну.

Раніше ми писали, чи буде Україна бити ATACMS по Росії.

“Небезпечна ілюзія”: до чого готуватися українцям

Війна в Україні

Українському народу треба готуватися до тривалого протистояння з росією. Мельник вважає неможливим, що війна закінчиться 2023 року, оскільки військові дії з новою інтенсивністю можуть розпочатися вже наступного року.

За словами експерта, неможливо врахувати те, що називається “чорними лебедями”. Наприклад, події, які зараз розгортаються в Ізраїлі, реально ніхто не спрогнозував. Навіть якщо враховувати різні сценарії та ймовірності, але все може динамічно змінитися та завернути в інший бік.

Українцям треба не забувати, що в країні триває кровопролитна війна. Мир та спокій, які зберігаються у деяких містах України, – небезпечна ілюзія для тих, хто думає, що вже можна повертатися до мирного життя.

Чому важливі прогнози про довготривалий характер війни

Війна в Україні

Мельник наголосив, що прогнози про довготривалість війни налаштовують політиків та й загалом суспільством до того, що Україні треба продовжувати протистояння. Це дозволяє краще морально та матеріально підготуватися до цього. Якщо ж будуть сприятливі несподіванки, то українцям це буде тільки на користь.

Експерт додав, що Україні треба працювати та нарощувати зовнішню підтримку. Оскільки повномасштабна війна не завершиться блискавичною операцією.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦