Про злочин батьки неповнолітньої дізнались від поліції

Юна студентка Павлоградського медичного коледжу завдяки програмі єПідтримка виманила у довірливих українців 86 тисяч гривень. Дівчину викрили правоохоронці.

Злочинна схема з єПідтримкою

Як повідомляє ТСН, у січні 2023 року дівчина у месенджері Telegram купила фішингове посилання, яке було підв’язане її банківської картки. Після цього вона на різних ресурсах опублікувала це посилання, заявивши його можливість оформити грошову державну допомогу через програму “єПідтримка”.

Цього ж дня вона отримала від довірливої жінки 18 400 грн. Жертва шахрайки скористувалася фейковим посиланням й заповнила вказану форму, завдяки чому студентка змогла отримати всі банківські дані жінки.

За деякий час неповнолітня виманила банківські дані одного з чоловіків, який зареєстрував свої дані на фішинговій платформі. Їй вдалося видурити 67500 грн.

Викриття шахрайської схеми

Правоохоронці змогли викрити шахрайку та довести справу до суду. Під час судового процесу дівчина заявила, що визнає провину та обіцяє повернути гроші потерпілим.

Під час суду матір шахрайки сказала, що не знала, чим займалася її неповнолітня донька. Також жінка запевнила, що вона не мала проблем з грошима, оскільки сім’я доволі забезпечена.

Суд оголосив вирок – дівчині присудили іспитовий строк в один рік. Однак шахрайка повинна повернути потерпілим викрадені кошти й заплатити 5000 грн моральної компенсації.

Справу розглядав Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області.

Пропонуємо дізнатися про аферистів, які через соцмережі виманюють гроші у довірливих людей.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦