Чоловік, який неправомірно отримував допомогу, пообіцяв виправитися

Томаківський районний суд Дніпропетровської області зобов’язав громадянина України повернути державі 30 тисяч гривень. Ці гроші чоловік отримав від соціальних служб як допомогу, яка призначалася для переселенців.

У чому звинуватили чоловіка

2022 року українець з Марганця тимчасово перебував у селищі Томаківка. Він звернувся до Центру надання адміністративних послуг із заявою про отримання статусу внутрішньо переміщеної особи. Однак у селищі чоловік надовго не затримався й переїхав додому у Марганець. Соціальні служби про це він не поінформував.

За цей час він встиг отримати 30 тисяч допомоги.

Чому пішов на такий крок

Під час засідання суду чоловік визнав свою провину. За його словами, він дійсно отримував гроші як переселенець. І саме з цією метою зареєструвався у Томаківці як внутрішньо переміщена особа. Злодій сказав, що розкаюється та пообіцяв повернути все. що отримував як ВПО.

Що вирішив суд

Головуючий на засідання суддя зобов’язав чоловіка виплатити державі усі кошти, які він отримував незаконно як “переселенець”. Його засуджено за ч. 2 ст. 190 КК України, яка передбачає покарання у вигляді двох років ув’язнення. Однак суддя дав ошуканицю рік іспитового терміну.

Пропонуємо дізнатися про аферистів, які через соцмережі виманюють гроші у довірливих людей.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦