Це один зі способів спілкування, який застосовують чотирилапі улюбленці

Певно кожен власник кота помічав, що улюбленим місцем для спання стають ноги людини. Експерти пояснили, чим викликана така поведінка кішок.

Причини сидіння на ногах людини

Фахівці запевняють, що тварина, коли сідає чи лягає на ваші ноги, шукає спілкування та уваги через відчуття самотності. І коли тварина сідає вам на ноги, вона усвідомлює, що ви так чи інакше почнете цікавитися нею.

Де спить ваш кіт

Зазвичай коти шукають для відпочинку місця, де їм буде комфортно та тепло. Тіло людини – у цьому переліку.

Коти можуть сісти вам на коліна, тому що хочуть увібрати тепло вашого тіла. А тепло від тіла тварини допомагає зігрітися й людині.

Розуміння котячої “мови”

Фахівці зауважують, що сидіти на вас – головний знак довіри кота. Кішки сідають на коліна людям, з якими вони справді почуваються в безпеці. А якщо вони ще й дрімають на вас у цей час, то значить, що довіряють вам повністю.

Котам подобається ваш запах і “звук”

Тіло людини схоже на машину білого шуму. Вони вважають, що звуки, які видає людина, наприклад дихання та серцебиття, дуже заспокійливі. Це допомагає їм розслабитися. Кота також може привабити ваш унікальний запах. Це також може пояснити, чому ваша кішка завжди любить спати на вашому одязі, ліжку та інших речах.

Вираження довіри

Якщо коти не відходять від вас й постійно намагаються сісти чи лягти на ваше тіло, це означає, що ви їм подобаєтеся. Насправді у котів є багато способів виявити свою прихильність, наприклад, вони починають муркотіти, штовхати вас, чи змусити їх гладити. Така поведінка котів може означати, що він довіряє вам своє життя.

Пропонуємо дізнатися історію про кота, який повернувся у сім’ю через 12 років після зникнення.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦