Члени секти поклоняються Путіну та широко пропагують “рускій мір”

Мережа церков “АллатРа” з’явилася в Україні у 2014 році й почала активно розвиватися й пропагувати власну “біблію” – книгу з назвою “АллатРА”, яка була написана “Анастасією Нових”, хоча насправді її автором є Галина Яблучкіна, яка заснувала видавництва “Аллатра” та “Сенсей”.

Ця книга подана у формі розмов Анастасії Нових з вигаданим персонажем, якого звати Рігден, його наділили містичними й надприродними здібностями. У книзі також розповідається про лікаря, який “вилікував Анастасію від раку”. Його називають філософом та величають Сенсеєм. Хоча насправді це є так званий пророк секти Ігор Данілов.

Що відомо про секту АллатРа

Лідери секти походять з Макіївки. Це Галина Яблочкіна та Ігор Данилов. Останній заявляє, що світом керують “архонти” і що вони “нав’язують людству життя тваринним початком”. Лідер секти вважає, що архонти походять зі США.

Секта просуває на своїх сторінках у соцмережах та у Ютуб-каналі саме Ігоря Данілова – його представляють як «надзвичайно духовною істотою та пророком».

А ще передачі секти веде “інопланетянка аннунак Жанна”. Жанна запевняє, що вона вміє кліпати очима як рептилоїди”.

https://youtu.be/flfpUJLbSIA?feature=shared

Це вже висміювали у розважально-інформаційному каналі “Телебачення Торонто”:

“Пророк” Данілов насправді просто бізнесмен

Данілов називає себе доктором мануальної практики, академіком, професором вертеброревітології. Він начебто має власну клініку на печерських пагорбах у Києві. Нині Данілов живе у Словаччині, куди від війни разом з ним втекли й засновники «Міжнародної організації «Лагода», яка є однією з “кишень” секти.

Для послідовників секти Данілов «надзвичайна духовна істота та пророк», а ще – “реінкарнація преподобного Агапіта Печерського” та “царя Шамбали”, який начебто має очолити битву воїнів добра проти зла.

Відомі українці у складі секти

Після того, як секта “закорінилася” поблизу столиці й почала масовано окуповувати ефіри й заполоняти інформаційний простір, у руху з’явилися тисячі прихильників по всьому світові. Члену руху навіть запустили онлайн-ТВ, розміщували бігборди по всій Україні, друкували безліч книжок.

На бігбордах секти можна було помітити політиків, лікарів, різних посадовців. Якось в етері “АллатРА” показала відео з віцепрем’єркою Іриною Верещук та зірками шоубізнесу – співачка Alyosha, артист Віталій Козловський, телеведуча Даша Атсаф’єва.

Путінізм у секті

У книгах, які розповсюджує секта, згадується “Сенсей”, що нагадує самого Ігоря Данілова. В цих книгах його описують як агента спецслужб РФ, який виконує “завдання” в Україні. Також там згадується “Номо”, якого “сили добра” поставили президентом Росії, щоб він об’єднав слов’янські народи.

В описі “Номо” простежується опис російського диктатора Путіна, особливо коли описується біографія персонажу.

Депутатка Совсун проти секти “АллатРа”

Тим часом народна депутатка України Інна Совсун вирішила направити депутатське звернення в СБУ, РНБО та Мін’юст відносно діяльності в Україні цієї проросійської секти.

У своєму Фейсбуці Совсун повідомила, що “судячи з коштів, якими оперує АллатРа, та їхньої медійної присутності — це все дуже серйозно”.

Вона зазначає, що ця секта “добре фінансована та небезпечна”.

Інна Совсун нагадала. що діяльність секти вже потрапляла в поле зору правоохоронців, зокрема діячку “АллатРи” Христину Берестецьку поліція затримувала за збір інформації про розташування ЗСУ й об’єктів критичної інфраструктури Києва. Ці дані жінка передавала росіянам.

Нагадаємо, російського розвідника ліквідували Сили оборони України — чоловік працював на російське ГУР.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦