Судовий процес тривав довгих сім років

Святошинський районний суд Києва визнав винними п’ятьох беркутівців у масовому розстрілі людей під час Революції Гідності 20 лютого 2014 року.

Хто постав перед суддями

За рішенням суду Олег Янішевський отримав довічне ув’язнення; Павло Аброськін та Сергій Зінченко – по 15 років позбавлення волі; Олександр Маринченко отримав 5 років позбавлення волі. Сергій Тамтур був виправданий.

Судовий процес у цій справі тривав сім років. Суд присяжних ухвалив рішення після майже року нарад.

Сторона потерпілих просила довічне ув’язнення для усіх п’ятьох обвинувачених.

За даними суду, обвинувачені вчинили масові вбивства беззбройних громадян – учасників акцій протесту.

Вирок суду викликав неоднозначну реакцію в українському суспільстві. Деякі люди вважають, що покарання для обвинувачених є недостатнім, інші – що воно справедливо.

Деталі судових процесів

За шість років судового процесу було проведено 320 судових засідань, з яких 10 – в режимі відеоконференції. Судом допитані 245 осіб – це потерпілі, свідки з-поміж правоохоронців та протестувальників, а також інші очевидці, експерти, обвинувачені.

Окрім того, судом було досліджено понад три тисячі відео- та фотоматеріалів.

Пропонуємо дізнатися про аферистів, які через соцмережі виманюють гроші у довірливих людей.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦