Верховна Рада хоче збільшити граничний вік перебування у війську

Народні депутати працюють над законопроєктом, який “усуне вікову дискримінацію” щодо людей, яким виповнилося 60 років. Якщо зміни ухвалять, то мобілізувати до війська зможуть громадян. що мають граничний вік для призову.

Законопроєкт №10084 (Проєкт Закону про внесення змін до частини 2 статті 22 Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” щодо реалізації права осіб на перебування на військовій службі) вже зареєстрували у парламенті, його авторами є народні депутати з фракції “Відновлення України” Олександр Юрченко й Анатолій Бурміч.

Правознавиця Марина Бекало у коментарі ТСН пояснила, що означатиме ухвалення цього проєкту закону для пересічних українців.

Вона зауважила, у разі введення в дію змін, запропонованих законом, мобілізуватимуть виключно чинних військовослужбовців, “які на момент проходження військової служби під час воєнного стану досягли граничного віку перебування на військовій службі та виявили бажання продовжити служити”.

Адвокатка додала, що вручати повістки тим чоловікам, кому виповнилося 60 років, не будуть.

Нагадаємо, в Україні створено Єдиний електронний реєстр військовозобов’язаних і призовників.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦