Судна авіакомпанії не змогли злетіти через велику вагу своїх пасажирів

Японський флагманський авіаперевізник Japan Airlines був змушений за короткий термін організувати додатковий рейс після того, як дійшов висновку, що двоє з його літаків не змогли злетіти через перевищення допустимої ваги.

Виною тому був не надмірний багаж, а список пасажирів, до якого входили деякі з найважчих чоловіків країни – борці сумо.

Спортсмени мали вилетіти на літаках Boeing 737-800 – 27 чоловіків з аеропорту Ханеда в Токіо та 14 – з аеропорту Ітамі в Осаці. Вони прямували на острів Амамі Осіма на крайньому півдні, де мали взяти участь у спортивному фестивалі.

Інцидент з Japan Airlines

Японські авіалінії пішли на «дуже незвичайний» крок, перекинувши кілька борців сумо на нашвидкуруч організований спеціальний рейс через побоювання, що два літаки, якими вони спочатку мали летіти, не зможуть злетіти через перевищення ваги, пише The Guardian.

У списках пасажирів були борці сумо, вага одного спортсмена становила від 120 кг.

Видання зазначає, що злітно-посадкова смуга аеропорту Амамі насилу вміщала б більший літак, тож Japan Airlines була змушена замовити додаткові послуги для борців, які мали летіти з Ітамі до Ханеда, щоб сісти на спецрейс.

Сумоїстів успішно доставили на змагання, але щоб повернутися додому, для них теж довелося замовляти додаткові рейси.

Хто такі сумоїсти

Сумоїсти — це професійні борці з Японії, які виступають у сумо. Сумо — це національний вид спорту в Японії, який бере свій початок у 7 столітті нашої ери.

Сумоїсти тренуються з самого дитинства, щоб набрати вагу. Це пов’язано з тим, що в сумо перемагає борець, який зможе викинути або виштовхнути свого суперника за межі кола. Вага є важливою перевагою в цьому виді спорту, оскільки вона дозволяє борцям бути більш стійкими й мати більшу силу.

Існує кілька способів, якими сумоїсти набирають вагу. Одним із них є вживання великої кількості калорій, часто у вигляді рису, м’яса та морепродуктів. Інший спосіб — це приймання добавок, таких як білкові порошки.

Сумоїсти також регулярно тренуються, щоб зміцнити свої м’язи та покращити свою витривалість. Вони тренуються кілька разів на день, включаючи силові тренування, біг і кардіо.

Вага сумоїстів може досягати 200 кілограмів і більше. Найважчий сумоїст в історії важив 300 кілограмів.

Пропонуємо дізнатися, як лікарям у Британії вдалося врятувати дівчинку, вага якої при народженні ледь перевищувала 300 грамів.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦