Обрати якісний продукт не важко, головне знати основні правила

В Україні в магазинах та на ринках споживачі часто купують неякісне вершкове масло та фальсифіковані продукти. Фахівці радять звертати увагу на кілька ознак, за допомогою яких можна розпізнати якісну продукцію.

Консистенція та колір

Якісне вершкове масло має однорідну консистенцію та кремовий колір. Якщо масло тверде та крихке, воно може бути фальсифікатом.

Смак та запах

Якісне вершкове масло має ніжний, вершковий смак та аромат. Якщо масло має кислий або затхлий запах, воно може бути несвіжим або означати, що продукт може бути фальсифікатом.

Fresh butter from the farm on the table. Butter tablet.

Вміст жиру

Якісне вершкове масло має вміст жиру не менше 82,5%. Якщо вміст жиру нижчий, таке масло не купуйте. 

Ціна

Якісне вершкове масло не може бути дешевим. Якщо ви бачите масло за дуже низькою ціною, це може бути фальсифікат, або спред.

Як уникнути покупки фальсифікату

Щоб уникнути покупки фальсифікату, слід купувати масло в перевірених магазинах або на ринках. Також можна купувати масло у виробників, які мають хорошу репутацію.

Раніше ми писали, що в Україні здорожчають майже всі молочні продукти.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦