Вимкнення електрики під час опалювального сезону дуже ймовірні

У Міненерго попередили українців, що восени та взимку можливі масові вимкнення електрики, якщо росіяни продовжать атакувати об’єкти інфраструктури. Як і минулого сезону енергетики готові залучати графіки відключень, щоб світло вмикали та вимикали прогнозовано.

Енергетики до 1 жовтня встигли сформувати графіки на випадок НС. Однак запроваджувати їх будуть лише у разі знеструмлень.

Графіки блекаутів

Енергетична компанія ДТЕК поки сформувала та оприлюднила графіки вимкнень світла у Києві, Київській, Одеській та Дніпропетровській областях.

Ці графіки почнуть діяти, якщо в Україні буде обмежена генерація електроенергії та у разі, якщо через масовані російські обстріли будуть зруйновані чи пошкоджені енергетичні об’єкти.

Вимкнення світла у Київській області

Цей графік передбачає таку схему: дві години блекауту, чотири години “можливих відключень”, дві години – подача електрики.

Вимкнення світла у Києві

Тут світло подаватимуть за такою схемою: чотири години блекауту, три години “можливих відключень”, дві години зі світлом.

Вимкнення світла у Дніпрі

Графік передбачає схему чотири на чотири – 4 години блекауту та 4 години – повна подача електрики.

Графіки в Одеській області

У регіоні застосують схему 3+3+3 – три години повного блекауту, три години “можливих відключень”, три години зі світлом.

Тим часом влада України, аби посилити захист енергетичних об’єктів, планує додатково облаштувати засоби ППО. Зокрема, Україна бере в оренду системи протиповітряної оборони.

Пропонуємо дізнатися, коди в оселях українців стануть теплими батареї.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦