Керівник Головного управління розвідки України Кирило Буданов інколи особисто бере участь у спецопераціях, які проводить розвідка. Під час участі в одній з таких подій він переконав 19 російських військовослужбовців здатися в полон українським бійцям.

Про це в інтерв’ю “РБК-Україна” розповів командир групи ПЗРК спецпідрозділу ГУР “Артан” Олександр “Лютий”. “Артан” – спецпідрозділ ГУР, який спеціалізується на боротьбі з повітряними цілями.

Операція, в ході якої Буданов переконав російських військових здатися в полон, була проведена на Донбасі.

За його словами, Буданов безпосередньо бере участь у деяких операціях ГУР.

Так, під час одного з завдань штурмова група росіян намагалася без вогневого ураження просто покинути зону дії, оскільки розуміла, що чинити опір вже не здатна. Саме тоді очільник ГУР Кирило Буданов переконав їх здатися в полон.

“Він буквально в особистій розмові, лише одними переговорами по рації, змусив 19 росіян просто здатись у полон. Це неймовірна сила духу. Усі тоді відчули такий моральний підйом, коли почули голос нашого начальника. Адже більшість тоді не здогадувалися, що разом з нами, у нашому секторі, перебуває начальник ГУР”, – пригадав Олександр.

Нагадаємо, Кирило Буданов – керівник Головного управління розвідки України, генерал-майор. Він особисто брав участь у диверсіях, які розвідка влаштовувала в окупованому Криму.

Раніше керівник ГУР спрогнозував, скільки триватиме війна з росіянами в Україні.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦