“Ракетна тиша” триває з 21 вересня

Російська армія готує ракети для атак на критичну інфраструктуру України впродовж цієї зими. Інформацію про це надала британська розвідка на підставі зібраних даних.

За звітами британської розвідки, літаки дальньої авіації Російських ВПС не здійснювали авіаційні удари на Україну починаючи з 21 вересня.

Нові дані британської розвідки

Ця пауза у військових діях вважається незвичайною, оскільки останній подібний інтервал без обстрілів тривав 51 день, з 9 березня по 28 квітня 2023 року.

“Ймовірно, у такому випадку літаки дальньої авіації вичерпали свої боєприпаси для ракет X-101/X-102 (AS-23 за класифікацією НАТО) під час зимової кампанії, спрямованої на знищення критичної інфраструктури України”, – йдеться в повідомленні.

За думкою британської розвідки, Росія зараз, ймовірно, резервує і поповнює свої запаси ракет X-101/X-102, і використовує цей період паузи для підготовки до майбутніх потужних ракетних ударів по Україні взимку.

Атаки Shahed

До того ж британська розвідка нагадала про те, що останнім часом Росія спрямовувала свої авіаудари на південні регіони України, зосереджуючи свої дії на зернових об’єктах та використовуючи безпілотники моделі Shahed.

“Ймовірно, використання Shahed обумовлене їхньою більшою точністю порівняно з іншими типами ракет, що базуються на повітряних платформах”, – вважають у Міністерстві оборони Великої Британії.

Нагадаємо, керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов вважає, що війна в Україні та конфлікт між ХАМАС та Ізраїлем можуть призвести до “глобальної війни”.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦