ЄЕРВП наповнили вже на 90 відсотків

Єдиний електронний реєстр військовозобов’язаних і призовників створили в Україні. Він працює попри те, що не заповнений на 100 відсотків.

Адвокат Ростислав Кравець пояснив, яка інформація потрапляє до реєстру.

Для чого потрібен реєстр

Правознавець повідомив, що в реєстрі міститься наступна інформація про військовозобов’язаних: дата народження, ПІБ, місце проживання, освіта, податкова інформація, дані про здоров’я та проведені щеплення.

Кравець вважає, що мета створення такого реєстру не в тому, щоб полегшити роботу Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, а в тому, щоб створити “мегабазу” з інформацією про всіх громадян України.

За словами адвоката, завдяки такому реєстру стало можливим відстежувати діяльність та місцеперебування військовозобов’язаних. Однак, він вважає, що поки що функція надсилання електронних повісток через реєстр не врегульована.

Для того, щоб надсилати електронні повістки, необхідно закріпити за кожним громадянином офіційну електронну адресу та номер телефону. Наразі повістка вважається врученою, якщо за документ власноруч розписався той, кому вона виписана.

Як перевірити себе у реєстрі

До електронного реєстру матимуть доступ лише Територіальні центри комплектації та соцпідтримки (ТЦК та СП). Однак українці зможуть перевірити інформацію про себе в електронному кабінеті ЄЕРВП.

Більш детально про е-реєстр військовозобов’язаних ви можете дізнатися за цим посиланням.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦