З’ясувалося, що вагітність у жінки може пройти непоміченою

У Дніпропетровської області 20-річна дівчина пожалілася на різкий біль в животі та здуття. Коли медики швидкої приїхали на виклик, виявилося, що вона от-от має народити.

Як повідомила працівниця Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Лариса Буданцева, виклик на швидку поступив від чоловіка 20-річної дівчини. Він повідомив, що його дружині зле.

Інцидент у Кам’янському

Коли бригада швидкої допомоги прибула на виклик, фельдшери з’ясували, що у жінки почалися перейми. Однак вона до останнього вважала, що це – загострення виразкової хвороби шлунку.

Лариса Буданцева каже, що жінка вже мала трирічну дитину. Тож вона категорично заперечувала, що може бути вагітною, оскільки б помітила це раніше.

Однак фельдшерам довелося прийняти немовля прямо на місці, оскільки пологи вже почалися. У жінки народилася дівчинка вагою у три кілограми.

Чи можуть жінки не помічати вагітність

Лікарі кажуть, що це дуже рідкісні випадки, коли жінки дізнаються, що вагітні аж під час самих пологів. Однак вони можливі.

Акушер Олег Дуков зауважив, що у цьому випадку жінка мала помітити відсутність місячних. За його словами, нормальні менструальні цикли при вагітності не відбуваються.

Пояснення лікаря

“Жінка, наприклад, розуміє і знає, що в неї нерегулярний менструальний цикл. І не може знати і контролювати, коли в неї була овуляція, і коли вона могла, можливо, завагітніти. Тому в таких випадках вагітність може бути приємною новиною”, – пояснив експерт.

Він також зауважив, що деякі жінки під час вагітності не мають токсикозу та можуть не відучувати рухів дитини всередині живота.

На думку лікаря, такі стани, як незнання про вагітність, небезпечні. Оскільки жінка могла вживати медикаментозні препарати, які протипоказані вагітним, чи взагалі курити або вживати алкоголь. Він порадив жінкам ретельніше слідкувати за власним здоров’ям.

Пропонуємо дізнатися про сім’ю у США, в якій народилася дівчинка з дивним генетичним захворюванням.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦