Великий сторожовий корабель “Павло Державін” зазнав значних пошкоджень

В окупованому Севастополі 11 жовтня великий сторожовий корабель “Павло Державін” російського Чорноморського флоту зазнав значних ушкоджень під час рейду у Чорному морі. Джерела повідомили, що судно підірвалося.

Що відомо про інцидент

11 жовтня низка пабліків повідомила: на зовнішньому рейді Севастополя з невідомих причин вибухнув патрульний корабель “Павло Державін” проєкту 22160 типу “Василь Биков”.

Під час повномасштабної війни в Україні у червні 2022 року судно посилило своє озброєння встановленим на кормі зенітним ракетним комплексом “Тор-М2КМ”.

Офіційна версія від України

Речник Військово-морський сил ЗСУ, капітан 3-го рангу Дмитро Плетенчук зауважив, що судно дійсно отримало ушкодження.

“Я підтверджую це офіційно сьогодні, що він отримав пошкодження. Я не можу вам надати ніякої інформації щодо обставин цього інциденту, назвімо це так, але факт такий є”, – сказав він.

Корабель “Павло Державін” був побудований на Зеленодольському суднобудівному заводі імені Горького. Судно спустили на воду в лютому 2019 року.

Росія має всього чотири подібних корвети: “Павло Державін”, “Василь Биков”, “Дмитро Рогачов” та “Сергій Котов”.

Раніше ми писали, що Стівен Фрай у Києві ховався від російських ракет.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦