У рідкісних випадках жінка може дізнатися про вагітність аж під час пологів 

Лікарі стверджують, що вагітність у жінок може пройти непоміченою, особливо якщо жінка має нерегулярний менструальний цикл або не відчуває жодних симптомів вагітності. Однак дуже рідко жінка може не помічати вагітності аж до самих пологів.

Лікар дав роз’яснення

Як пояснив лікар акушер-гінеколог Олег Дуков у коментарі ТСН, сучасні жінки мають менструальні календарі та можуть точно сказати, коли у них останній раз була овуляція, чи коли останній раз у них були місячні.

Сумлінні жінки, сказав фахівець, “не можуть не помітити такий прекрасний стан як вагітність”. 

Чому жінки “попускають” вагітність

Лікар зауважив, що пропустити менструальну затримку можуть жінки, які п’ють ліки, що впливають на менструацію. За його словами, деякі препарати сприяють тому, що місячні або взагалі не помітні, або ж незначні.

Щодо того, чи може жінка не відчувати, як всередині неї ворушиться дитина, Олег Дуков пояснив, що такі випадки бувають. 

“Якщо плацента розташована по задній стінці матки, то рухи дитинки, які є в будь-якому випадку, жінка може не відчувати так помітно. Можливо, в цей період є здуття, проблеми з кишківником, тобто це також може маскувати рухи дитини”, – сказав він.

Чи у всіх вагітних буває токсикоз

Токсикоз – це загальний термін, який використовується для опису набору симптомів, які можуть виникнути під час вагітності. Найпоширенішими симптомами токсикозу є нудота і блювання, але також можуть виникнути інші симптоми, такі як стомлюваність, головний біль, біль у животі та зміна смаку.

Лікар Олег Дуков додає, що у деяких вагітних взагалі не буває подібних станів. 

Нагадаємо в Україні жінка дізналася, що була вагітною, вже коли почала народжувати.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦