Спецпризначенці кілька разів висаджувались в окупованому Енергодарі

Українська розвідка не один раз намагалася звільнити окуповану російськими бойовиками Запорізьку атомну станцію, що знаходиться у місті Енергодар.

Як повідомив керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, спроб знешкодити російських інтервентів було три.

Спецоперації ГУР в Енергодарі

У коментарі NV він повідомив, що вперше потрапити в Енергодар вдалося у серпні 2022 року. Спецпризначенці змогли переплисти Каховське водосховище на човнах.

Метою цієї диверсії було утворення плацдарму для подальшого звільнення окупованого Енергодару й атомної станції. Однак закріпитися на позиціях не вдалося й було ухвалене рішення відступити.

Після того були ще дві спроби висадки десанту ГУР в Енергодарі. Під час третьої спроби російські бойовики використали танки, аби спецпризначенці не змогли десантуватися в місті.

Буданов про провал спецоперації

Керівник ГУР зауважив, хоча ці три спецоперації виявилися невдалими, розвідникам все ж вдалося отримати важливу інформацію та здобути навички, які вони змогли застосувати, коли проводили спецоперації на лівому березі Дніпра, під час висадки на окупованій частині Херсонської області. Також – під час спецоперацій в Криму.

За словами Буданова, ці “вилазки” розвідників завадили окупантам під’єднати ресурси ЗАЕС для живлення власних енергосистем.

Раніше ми писали, що після спецоперації ГУР на 70% зросла кількість окупантів, які хочуть здатися в полон.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦