Жінка повірила, що зацікавила чоловіка з сайту знайомств

Жінка з Чернігова втратила 2 мільйони гривень, надсилаючи гроші незнайомому чоловікові, з яким познайомилася на сайті знайомств.

За даними поліції, жінка розповіла, що близько 2-х місяців тому на одному із сайтів знайомств їй написав “іноземець Ерік”, який представився лікарем-хірургом, який нібито працює в Сирії.

Між ними зав’язалося тісне спілкування, після чого чоловік повідомив, що хоче виїхати з Сирії, але для цього йому потрібна фінансова допомога. Потерпіла погодилась допомогти й спочатку перерахувала понад 30 тис. грн на невідомий рахунок. Після чого онлайн-друг знову попросив про допомогу: нібито йому потрібні гроші для купівлі авіаквитків та оформлення різноманітних документів для виїзду з-за кордону.

Загалом жінка перерахувала понад 2 млн грн. Коли ж зрозуміла, що її ошукали, то звернулася по допомогу до поліції.

Поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Поліціянти закликають українців бути обережними при спілкуванні з незнайомцями в Інтернеті та не надсилати гроші невідомим особам.

Пропонуємо дізнатися поради поліції, як вберегтися від шахраїв.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦